En skola i toppklass!

Ja, det är väl dags att dela med sig. Nu när jag lämnat den fina världen.

Friskolor är svaret på alla problem. Segregation och särbehandling? På Verner von Heidenstams gymnasium värnar vi om individen.

Till Verner von Heidenstams gymnasium Strandplan är alla välkomna oberoende av vilken skola du tidigare tillhört. Hit kommer många elever med mycket spridda betyg, allt från 295 – 320 poäng. VHG guidar eleverna mot toppen även då alla väljer olika vägar. Vissa är inriktade på hjärnkirurg eller arkitekt, andra chefsposter. Det är alltså inte pengar som driver våra elever utan viljan att utvecklas och skapa. Då är skolan också gratis, så som det ska vara. Men självklart finns det nödvändigheter som massagestol, espressomaskin och kolsyrat vatten som gagnar våra studerandes utveckling och sociala kompetens. För att förse skolan med dessa nödvändiga artiklar erbjuds föräldrar att bidra, men självklart är det helt frivilligt om man vill skänka 7000 eller mer. Det är tanken som räknas.
Något vi värnar mycket starkt om är att våra elever kommer från olika delar av Stockholm.  Hela fyra kommuner är representerade i skolan, vilket är ett nytt rekord! De tre dominerande är Danderyd, Lidingö och Östermalm.

Trots VHGs utbud finns det människor som kritiserar skolan då de anser att VHG endast är en skola för priviligierade. Men detta stämmer då inte alls, i årskurs tre har vi en pojke som är skriven i Sundbyberg, och detta är vi mycket stolta över.

Om du vill gå i skola som representerar hela Stockholm och som erbjuder en rik skolgång så är Verner von Heidenstams gymnasium skolan för dig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0